instagram


ceciliasmeds
1

Svar på Frågestunden

Jobbar du någonstans, var isåfall ?
Jag vikarierar på olika dagis runt om i trakten och har hittills varit i Sundom, Gerby och i Solf.


bästa köpet i år?
Mina glasögon! Nu ser jag klart!


drömresemål?
Afrika. Kommer åka dit i december!


vad vill du bli då du blir "stor"?

Yrke: Optiker. Annars lycklig med en fin familj!


är du rädd för att tappa kontakten med dina bästa vänner då du flyttar till stockholm?

Lite! Men jag tror att de allra närmaste vännerna är sådana man kommer hålla kontakten med! Det är trots allt inte så långt hem/till sverige så vi lär ses! :)


Varifrån e vårjackan (blåa) som du had på najn bild från sverige? :D
Den är köpt inne på Åhléns, Gant.

 

Bästa resan du varit på? Vart? Med vem? När?
Hmm..svår fråga! Men det måste nog vara klassresan förra året eller någon av våra resor till Thailand med familjen.


Va har du för kamera å objektiv? :)
Jag fotar med en Nikon D3100. Och har flera objektiv som jag växlar mellan. Macro, zoom, standard 18-55mm.

 

Har du några bilder från lägenheten? När flyttar ni? :)
Jag har några enstaka bilder.Skymt av köket på bilden under. Lite renovering, nya möbler och färg och så blir det toppen! Vi flyttar i juni :)

här kommer någr frågor till dej:
-vad skulle du studera i sverige
Jag studera på Karolinska institutet på Optikerprogrammet.


-e du nervös inför flytten, typ med nya kompisar osv. typ ett nytt liv
Joodå, visst är jag det! Men jag har både släkt och vänner i Stockholm så det känns tryggt. Och i.o.m. jobb och skola kommer jag säkert finna nya vänner! Pojkvännen kommer vara ett otroligt stort stöd för mej!

 

-känns det inte lite hastigt att redan flytta in tillsammans med pojkvännen din, jamenar ni har väl ändå inte varit tillsammans så länge? och vad har han för planer i sverige? (dont get me wrong, jag tycker ni är riktigt fina tillsammans)
Det känns faktiskt riktigt bra! I den här åldern känns allt väldigt seriöst och jag kan se att det kommer funka mycket bra! Så klart kommer det komma motgångar och då är det skönt att ha någon att prata med! Det känns som jag har kommit till den tiden i mitt liv då det är dags att ta hand om sej själv, pröva något nytt, sätta egna regler, värderingar och själv få bestämma. Ta hand om ett hushåll, killen och jobbet. Börja studera det jag verkligen vill och lägga tid på sådant jag gillar!

 

Jag ska också flytta till sverige men är lite orolig för det där med lägenhet. Jag undrar hur mycket hyra ni har och hur ni kommer betala den? Eftersom jag antar att ni båda ska studera?:) för jag har själv problem när jag tänker på hur jag ska betala hyran..
Tro mej, det var jag också för någon månad sedan innan vi fick den här lägenheten! Jag var orolig över att inte hitta nått.
Att hitta lägenhet i Stockholm är svårt! Nära på omöjligt. Men sök på nätet (blocket.se). Leta efter andrahandskontrakt. De är lite lättare att få tag på. Ifall du har släktingar i Sthlm, kolla med dom! Vi fick vår lägenhet via släktingar.
Vi kommer säkert söka bostads och studiestöd (från Finland), jobba och så betalar föräldrarna hyra! Men det är det här jag ser fram emot. Att få ta hand om sig själv, jobba och sköta ekonomin.

 

favorit mat? vad kommer du laga i sverige då du bo ensam? :)
Favorit mat är kyckling! Kyckling i sallad, kyckling med ris, kyckling med potatis, kyckling på pizza i tortilla osv. Jag tror det kommer bli mycket tortillas, lasagne och pasta. (Är ingen kock! Så det kommer nog bli så enkel mat som möjligt. Tyvärr!)

 

hur var det att komma in på krogarna på stureplan? lätt /svårt??
Lätt ifall du finns på listan! Annars svårare. Men det beror på vart du går ;)

 

När och vart far ni på Abiresa? :D
Vi är som bäst på vår Abiresa i Ayia Napa. :)

packar väskan


Imorgon kl 06.00 lyfter flyget mot Helsingfors, därifrån vi sen flyger vidare mot Cypern. Ayia Napa är vårt mål och där kommer vi stanna en vecka! Sol, bad, fest, shopping och slappa dagar ska jag njuta av innan jag kommer hem och tar tag i det sista innan studentdimissionen. Ha det bra här hemma mina vänner! Njut av våren!

Nu ska jag fortsätta trycka ner allt i min nya united colors of benetton resväska. Ha're gött!