graviduppdatering

På onsdag går vi in i vecka 16. Allt känns så spännande nu! Jag har äntligen kunnat börja slappna av efter första trimestern som mest bestod av oro och illamående. Jag mår fortfarande illa men inte lika illa som tidigare. Jag har också kunnat slappna av mer nu än tidigare. Nu börjar magen synas och jag får inte på mig kläder (speciellt jeans) som jag tidigare använt. 


Jag märker också på håret och på min hy att den förändras. Till all lycka får jag åka till min sister-in-law, Jennifer, på Hair House på onsdag och piffa till mig lite. Då tänker jag klippa kort igen. 

Annars, Hur tänker ni som är/har varit gravida om att slinga håret? Jag har valt att inte göra det den här gång då mitt hår ändå är en aning solblekt nu men senare i höst... Kan man slinga håret? Kan man inte? Vad finns det för rekommendationer? 

2
Sara Möller

Stort grattis till graviditeten, så härligt 😍 Som utbildad frisör å angående dedär med att färga håret så tycker jag man ska utgå från sig själv, t.ex. om du e känslig mot hårfärg eller reagerat tidigare på nån hårfärg/hårprodukt sku jag va försiktig. Men att slinga håret e absolut ingen hälsorisk. Å man kan ju tänka som så, att frisörer jobbar lika länge in i graviditeten som folk med andra yrken gör, å frisörer e ju ändå i kontakt med produkterna dagligen å de e ingen fara 😊 Men jag kan verkligen förstå oron i att vara gravid första gången å att vara rädd att "göra något fel" eller utsätta barnet för någon hälsorisk.

Hoppas allt går bra för er. Och hoppas också att du gör fler graviduppdateringar i bloggen, jag följer görna 😊

Svar: Tuusen tack för gratulationerna och för din fina kommentar Sara! :) Skönt att få ett svar från någon med erfarenhet! Det är guld-värda råd! För precis som du säger är man rädd för att "göra fel" och vill därför ta det säkra före det osäkra. Det blir klippning denna gång, men nästa gång vet jag att det är helt ofarligt med slingor! :)
Roligt att du kikade in! Jag har följt din blogg en längre tid :D
Cecilia Smeds

Sannah

Finns ju människor som byter hårfärg varannan månad och då kan det ju tänkas att kemikalierna påverkar fostret. Men en gång och speciellt "bara" slingor ska nog inte vara ett problem.

Trevligt att veta om någon annan som är gravid nu samtidigt i samma ålder. Gick själv idag in i v14. Väntar på att illamåendet ska minska :)

Hoppas du får må bra resten av graviditeten!

Svar: Tack så mycket för din kommentar! :) jag tror jag satsar på slingor en gång i höstmörkret ;) Grattis till dig också! Vad roligt att höra! Hoppas att det lättar med illamåendet :) sköt om dig och njut av graviditeten!
Cecilia Smeds