S T O C K H O L M

På torsdag morgon rullade tåget ner mot Helsingfors. Ville Viking hälsade oss välkomna på Gabriella som bjöd oss på buffét, femton tallrikar räkor och rom, taxfee shopping och allt för få timmar nattsömn. 


Efter champagne frukosten rullade vi ut i Stockholm genom gamla stan till Victoria's secret, Nordiska Kompaniet och vidare. Några timmar i min gamla hemstad går fort och efter en fika på ett mysigt café och efter att ha tagit oss genom den alltfortfarande lite smått oorganiserade slussen var vi tillbaka på färjan. 

En dusch och lite snabbfix och sen var vi redo att återigen ta oss an fiskdisken på buffén. När vi inte täcktes hämta mer förrätt (räkor) tackade vi för oss och intog vågrätt läge i hyttarna på våning 6. 

Tillbaka på finskmark igen, vinglade vi ut tillsammans med finnarna som hade spenderat natten i baren. Konstigt hur man kan känna av sjösjuka även om det inte gungade särskilt mycket på båten. När jag efter två timmar fortfarande vinglade runt bland hyllorna på Stockmann var det skönt att sätta sig ner och dricka en kopp Chai latte.

I skrivande stund sitter vi på tåget tillbaka mot Vasa och tar igen allt som vi möjligtvis kan ha missat under våra 48h utan uppkoppling. 

En miljon TACK till världens bästa svärisar som bjuder med oss på kryssning. Med familjen Johansson är det inte tråkigt en sekund. Bättre resesällskap är svårt att hitta. Tacksam! 

1

kånken

 
Nu kan jag titulera mig en äkta "peffanit". Nämen jag kom över en Kånken i svart väldigt förmånligt så den fick komma med hem. Hittills har den bara använts som skogsmulle väska och till det passar den bra. Jag skulle gärna ha en orange också men jag kör på det säkra kortet, svart.
 
Nästa helg åker jag med familjen Johanssons till Stockholm, då hoppas jag hitta den Fjällräven jacka jag söker i rätt storlek och färg.

då när vi ännu hade snö på marken