mera fint åt honom

 
Det är svårt att hålla sig. Det riktigt kliar i fingrarna då jag ser något gulligt i butikerna. Jag klämmer på ALLT jag ser i bebisväg. 

Jag vet inte om det bara är för att jag själv är gravid som jag ser gravida ÖVERALLT, eller om det faktiskt är så att det är babyboom i hela landet? Jag ser gravida, barn, barnvagnar, barnkläder vart jag än går. Och internet har förstås inte heller varit sena med att snajja att jag är gravid så det skickas ut riktad reklam om babygrejer från höger och vänster. Jag försöker intala mig om att vi nog börjar ha det mesta och att vi inte behöver så mycket mer. Men ni vet, allt är ju så fint!

fem saker jag inte visste innan jag blev gravid

  1. Att brösten börjar läcka mjölk redan runt vecka 25. Denna mjölk kallas råmjölk och kan variera i färg. Detta hade jag faktiskt ingen aning om!

  2. Hur anfådd man kan bli! Det räcker med att man tar ett par steg i trappan så är man helt slut. Jag kan också känna att det är tungt att andas även om jag bara sitter ner. Antar att det är för att bebisen trycker på bröstkorgen och lungorna då.

  3. Hur glad man kan bli varje gång man går förbi en spegel och ser lilla magen. Det är som att man hajjar till varje gång "E det där verkligen jag? Tänk att där inne ligger en liten som vi snart ska få träffa". När man är gravid är man liksom aldrig ensam. Det känns mysigt. 

  4. Att man faktiskt kan bli så klumpig. Jag tappar grejer konstant, stöter i saker jag går förbi och känner mig otroligt osmidig. Jag får riktigt konsentrera mig för att inte ha sönder saker. Det är konstigt om jag lyckas öppna en mjölkburk utan att klotta eller tappa korken på golvet. haha

  5. Vilken otrolig kärlek man kan känna till någon man ännu inte har träffat! Detta kanske låter klyschigt men det är verkligen sant. Jag bara längtar efter att få träffa vår lilla skatt!
 
 


den där filten

 
Här har vi då den omtalade filten. Inte för att att just den här filten är särskilt omtalad eller så utan för att den är en filt och för att den hänger just där. Jag har hört blandade åsikter. 
 
Själva köpte vi en för att vi tycker att det kan vara praktiskt då barnet sover utomhus i vagnen på vintern för mörkläggning och för att skydda mot drag och kyla. Jag har däremot hört att man inte ska hänga filtar över sufletten då barnet kan få för varmt inne i vagnen. Det är nog en orsak till att jag är tvegsam till att lägga fint över vagnen sommartid, men kan det verkligen bli för varmt även vintertid? Eller vad tror ni? Blir det för varmt? Någon med erfarenhet? Ska man totalt skippa filten och bara använda exempelvis myggnätet? 
 
En annan aspekt är kontakten till barnet. Jag vill på inga sätt skärma av barnet från omgivningen eller från mig/pappan/någon annan som kör vagnen. Jag vill kunna ha ögonkontakt med mitt barn och uppsikt över det hela tiden. Det har jag inte om det hänger en filt mellan honom och mig. Så på promenaderna får nog filten bli hemma.
 
Fin är den iaf, men gör den ingen nytta är den ju bara onödig.
 
 
2