Flicka eller pojke?

Det närmar sig rutinultraljudet. Nästa vecka ska vi till sjukhuset för att få se vår lilla skrutt igen. Såklart är vi spända på att få veta könet (om det syns, vill säga). Det där med kön spelar egentligen ingen roll, vi är bara nyfikna, för oss betyder det ändå mest att lill skrutten mår bra och växer som den ska.

Jag gjorde ett litet roligt test endå, mest för skojsskull. Nästa vecka får vi förhoppningsvis veta sanningen. Många frågor var svåra att svara på då jag ändå inte är så långt gången än.

 

1. Söt- eller saltsug
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.
Jag: Hmm..svårt att säga! Jag har inget riktigt sug men choklad och godis äter jag gärna medan jag helst avstår chipset. Samtidigt så har jag varit sugen på sura godisar så det är verkligen svårt att säga. Men kanske ändå att jag har mera söt- än salt-sug.
Resultat: Flicka

2. Hjärtljud
På mödrarådgivningen kollar man alltid bäbisens hjärtljud. En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
Jag: Pulsen har hittills varit hög! 160-170 slag /minut.
Resultat: Flicka

3. Finnar
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
Jag: Jag har aldrig haft finnar i hela mitt liv, förutom nu. Dom är inte många men fler än innan graviditeten iaf.
Resultat: Flicka

4. Illamående
Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka. Detta är faktiskt till och med vetenskapligt belagt, se blogginlägget jag länkade till i början på inlägget.
Jag: Jag mådde dö-illa egentligen hela första trimestern. Började dagen på badrumsgolvet och fick inte i mig frukost på 10 veckor.
Resultat: Flicka

5. Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.
Jag: Jag var tvungen att tänka efter men jag har inte haft några konstiga matnojor. I början ville jag ha kyckling-triangel smörgås. Ni vet dom man köper på butiken. Jag hade inte ätit såna sedan högstadietiden men plötsligt i vecka 7 var det de ända jag kunde tänka på. Jag tror jag åt två sådana, sedan ingen fler. Men det är nog det ända jag kan komma på. Inget sug efter betong eller saltgurka eller så :D
Resultat: Flicka

6. Magens form
Mage som håller sig framåt, “basketbollmage” ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.
Jag: Det är för tidigt för att säga. Magen syns bara som en liten kula så jag jag säger pass.
Resultat: Oklart

7. Magens höjd
En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.
Jag: För tidigt för att kunna se. Ännu är magen bara en liten kula.
Resultat: Oklart

8. Hormonrand

Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
Jag: Det är nog för tidigt för att säga. Än har jag ingen hormonrand iaf.
Resultat: Oklart

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar pojke.
Jag: Haha, jag har nog blivit rätt klumpig. Tappar saker hela tiden.
Resultat: Pojke

10. Humör
Rejäla humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.
Jag: Jag har inte fått stora utbrott, men jag har definitivt varit mentalt instabil. Jag har gråtit en del. Humöret går upp och ner som en bergochdalbana och där emellan ett och annat vulkanutbrott.
Resultat: Flicka

11. Benen
Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
Jag: Svårt att säga. Det är nog för tidigt för att kunna säga det än.
Resultat: Oklart.

12. Mayaindianernas uträkning
På någon sida jag tittade stod följande: ”Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke.”
Jag: 24 år + 2017 = ett jämt, ett udda. Enligt kalendern tyder det på en pojke.
Resultat: Pojke

13. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
Jag: Svårt! Jag tror jag rör mig mycket när jag sover. Anton säger att jag sover mycket på höger sida men det tror jag att jag alltid har gjort, så det är kanske av gammal vana eller så är det mest bekvämt?
Resultat: Flicka

14. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.
Jag: Hittills har jag täckt magen med tjockare kläder på jobbet så ingen av barnen har visat intresse för magen än. Några andra småkillar har jag inte i min närhet.
Resultat: Oklart.

15. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.
Jag: Än har jag ingen halsbränna. Men det är nog också för tidigt för att säga.
Resultat: Oklart.

16. Kinesiska kalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Det enda lilla krukset är bara det att kalendrarna visar olika!? haha
Resultat: Oklart

Bildresultat för kinesiska kalendern    Bildresultat för kinesiska kalendern

 Kan inte ni som har barn se vilken av kalendrarna som stämmer in på era barn?

 

Resultat: 7 st resultat är oklara. 2 st resultat tyder på pojke och hela 7 st resultat tyder på flicka. 

Det ska bli sååå otroligt spännande att gå på ultraljudet nästa vecka! För oss spelar det absolut ingen roll om det blir en tjej eller kille. Huvudsaken är att barnet är friskt och mår bra! Vad tror ni?