en dag som mammaledig


8.00 Alarmet ringer. Jag passar på att morna mig i sängen och läser sen ca 30 minuter innan jag stiger upp. Nu just läser jag boken "Att föda" av Gudrun Abascal. Rekommenderas!
 
 
9.30 Jag stiger upp och går i duschen.
 

ca 10.00 Frukost. Gröt med norsk blåbärssylt, te och vatten. Jag läser alltid Vasabladet till frukosten. Ibland sitter jag i soffan framför Godmorgon Sverige och ibland är det skönt att bara sitta i köket i lugnet.
 
 
ca 10.30 Igår slängde ihop en muffinssmet. Världens godaste och enklaste kladdmuffins med endast 7 ingredienser. Här om dagen gjorde jag mockarutor. Jag tänker att när bebisen kommit och vi fått komma hem från BB kommer vi säkert få en del gäster som vill hälsa på och då kan det vara bra med fika i frysen som går lätt att tina upp och bjuda på. Annars går förmiddagen åt till att städa och plocka lite, tvätta kläder eller vila. Det beror på dagsformen.
 
 
ca 08-10 tiden. Förstås kan det ju hända att jag ska till mödrarådgivningen på kontroll, har en läkartid eller liknande. Då brukar det ske ungefär den här tiden.
 
 
ca 12.30 Till mellanmål blir det knäckemackor och frukt eller yoghurt i soffan framför TVn. Och såhär ser det alltid ut efter att man ätit nuförtiden. Haha
 
 
ca 13.00 Jag försöker komma mig ut på en lugn promenad varje dag. Svärfar har plogat upp en väg så man kan gå ända ner till Börängen. En passlig promenad för mig. Mina Ice Bugs, var en bra investering denna vinter! Nuförtiden använder jag bara Antons jackor, de är de enda som passar.
 
 
ca 14.00 Jag slår mig ner i soffan för att vila en stund efter promenaden. Jag slö-kollar tv med ena ögat medan jag läser bloggar med andra. Det är mysigt att bara ligga på soffan och känna när bebisen sparkar. Sen börjar jag på med maten så den hinner bli klar tills Anton kommer hem.
5

bedside crib och dagens rådgivningsbesökSängen är bäddad och klar för en liten att anlända. Här hoppas vi att han kommer sova gott! En bedside crib säng var ett bra alternativ för oss. Sovrummet är inte jätte stort men vi ville ändå att han skulle sova med oss så denna blev lagom.
 
 
Han kommer säkert ändå samsova med oss men då är det bara att flytta över honom till egen säng sen. Det känns praktiskt att kunna nattamma utan att behöva gå upp. Jag är bara så rädd att jag ska rulla över honom om jag sover brevid honom. Kanske kan han ligga i sitt babynest? Så har jag läst att de små heller inte ska sova under samma täcke som en själv utan ha egen filt? Så mycket att tänka på! Vi får helt enkelt se vad som fungerar bäst för oss och vår bebis. Svårt att veta det nu.
 
 
Idag var jag till mödrarådgivningen igen. Det kanske var en av de sista gångerna innan det är dags. Bebis växer och verkar må bra vilket är huvudsaken. Jag börjar bli riktigt svullen och har samlat på mig mycket vätska de senaste veckorna. Speciellt händerna har blivit riktigt stora. Fingrarna är som tjocka korvar. Jag har nästan helt slutat med salt och jag försöker dricka mycket vatten. Så förhoppningsvis hjälper det. Jag vet inte vad man mer kan göra? Det är väl bara att stå ut någon vecka till.
2

DIY vägghylla

 
Här är hyllan jag pratade om. Den har Anton snickrat ihop. Vilken lyx, jag bara säger hur jag vill ha det och så fixar han! Lite har jag assisterat men jag ska inte ta åt mig äran, det är han som har byggt och fixat! Hyllan kommer fyllas med killens alla böcker och leksaker. Bra att få lite förvaring, det har vi ont om. Snart börjar rummet vara klart. Jag väntar ännu på en sänghimmel och en matta sen börjar det bli riktigt mysigt!
 
1