gravidtankar i vecka 36

 
Alltså jag är så jäkla stolt över den resa jag gjort under denhär graviditeten! Ni som läst min blogg länge kanske minns att jag uttryckt min rädsla för förlossningen tidigare. Innan jag blev gravid har jag alltid tänkt att den dag jag ska föda barn får de söva ner mig och plocka ut ungen, det är liksom säkrast för alla... Nu skulle en förlossning som slutar med nedsövning vara det mest katastrofala jag kan tänka mig! Det behöver man förstås också vara berädd på för man har aldrig några garantier för hur det kommer gå. Men under dessa snart nio månader har mitt tänk gått från, "det där gör jag aldrig" till att "det här klarar jag! Det här kommer jag och min kropp fixa tillsammans med stöd från Anton och personalen på förlossningen". Min kropp är gjord för det här och enligt senaste läkarkontrollen har jag riktigt goda förutsättningar för att föda mitt barn.
 
Jag skulle dock aldrig vara där jag är idag om det inte vore för allt stöd jag fått av Anton, barnmorskor, mödrarådgivningen, psykolog, poddar, böcker och profylaxkursen. För mig handlade det om någon sorts osäkerhet. Jag litar på sjukvården och medicinskforskning till etthundatio procent. Jag förlitade mig på att personalen på förlossningen skulle kunna föda barnet åt mig men jag litade inte på min egen kropp och min egen förmåga. Jag är fullt övertygad om att barnmorskorna kan guida föderskor genom en förlossning men jag tror det underlättar om man litar på sin egen kropp och förmåga att föda barn. Det gör jag nu. Min kropp är skapt för detta. Ändå kan vad som helst hända och det får man såklart också vara berädd på. Nu är vi iaf så redo det går att vara och ser fram emot den dagen mer än någonsin!

Kvinnokroppen är fantastisk! Tänkt att ett helt nytt liv blir till i en kvinnas kropp! Jag läste i en bok om kvinnokroppen och dess förmågor och i boken menar man, att om ett helt nytt liv kan bli till och växa i en kvinnas kropp då är hennes kropp också gjord för att kunna föda barnet! Och så är det, hittills har jag litat på att min kropp vet vad den ska göra, då får jag också lita på att den vet vad den ska göra när förlossningen väl drar igång! 

Så till alla er där ute som tvivlar på er förmåga, ni kan! Ni är grymma! Och det finns de som gärna hjälper och stöder er i vad det än kan vara man oroar sig för! 
1
Pernilla

Hejjahejja, de här fixar ni! Nu e ni snart i mål och har bebis på utsidan 😍
High five för din resa✋

Svar: Taaack!! 😍 ja snart är vi i mål och får äntligen träffa bebis! High five ✋😃
Cecilia Smeds